PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bankalarla sözleşmeli çalışmak

hakan_ece
18-03-2009, 12:05 PM
Sn. Hocalarım, ben Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Endüst.İlişkiler Mezunuyum.
Bankaların konut kredisi verirken ihtiyaç duydukları eksper, danışman olmak ve bankalarla sözleşmeli çalışmak istiyorum. Bunun için hangi sınava girmem gerekiyor, bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
İyi günler.

Admin
18-03-2009, 10:34 PM
Sözleşmeli olarak gayrimenkul değerleem uzmanlığı yapmak için değerleme hizmeti veren bir firma gereklidir. Şuan firmalar spk lisanslı ve lisanssız olabilmektedir. Fakat günümüzde kriz nedeniyle bankalar ağırlıklı olarak spk lisanslı firmaları tercih etmektedir. Lisanslı firma olmak için bir çok şart bulunmakta olup en bilineni 5 ortağın spk lisanslı olmasıdır.

hakan_ece
19-03-2009, 10:48 AM
Sn.Mahmut Bey öncelikle cevabınız için teşekkür ederim,
Benim firma kurma gibi bir durumum yok, bireysel olarak bu belgeyi alabilmem nasıl mümkün, spk nın kendi sitesinde belgelendirme sınavdan bahsetmekte fakat benim bölümüm bu sınava girmeye yetiyormu ve hangi belgeyi alırsam bankalarda eksperlik yapabileceğimi bulamadım.

Admin
19-03-2009, 11:10 PM
Hakan Bey;
Bankalarda eksperlik diye bir uygulama bir kaç kamu bankası dışında mevur değil. Ancak bankalara değerleme yapabilirsiniz. Bu da onların personeli olarak değil aracı firma görevlisi olarak olabilir. Bireysel iş almanız mümkün değil.