PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : site eleştirisi

gurkano
22-03-2009, 02:52 AM
Bu site beş para etmez bir site, reklam almak için tasarlanmış olduğu çok açık, değerleme soru ve cevapları zaten her yerde var. Açıklayıcı eğitim kitapları yok. Nerde ne yazıyor belli değil. Kim tasarlamışsa tebrik etmek gerek daha anlamsız bir yapı olamazdı. Birşeyler öğrenmek isteyen insanların zamanını alarak çıkar sağlamak iş değil. Burdan alacağın reklam ücretine kaldıysan zaten bitmişsindir. Geçmiş olsun.

Atila
22-03-2009, 03:41 AM
Sn. gurkano
Gizli kimliğiniz ile sitemize yapmış olduğunuz eleştirinize, alternatifsiz varolanı eleştiren tavrınıza, bilginiz olmadan fikriniz olan konulara yaptığınız yorumunuza teşekkür ederiz. Övülmeyi beklemeden yapılmış olan çalışmalara gelebilecek her türlü eleştirinize ve sunacağınız alternatif çalışmalara bugünden teşekkür ederiz. Değerlendirmenizde kullandığınız üslubunuz çok iyisini yapabileceğiniz fikrini uyandırmıştır. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Admin
22-03-2009, 11:14 AM
Sn. gurkano;
Bizi eleştirirken siz de yalnızca eleştiri yapmak için üye olduğunuzu unutuyorsunuz. Çünkü profil alanınızdaki bir çok bilgi boştur ve baştan savma bir üyelik almışsınız. Ayrıca benim kendi kanaatime göre birisini eleştirebilmek için daha iyisini yapmak gerekir. Ayrıca bizler sektörde yoğun olarak çalışan kişiler olduğumuz için elimizden geldiğince hizmet verme çabasındayız. Ama internette biraz da olsa geçmişiniz varsa forum mantığında sadece yöneticilerin değil üyelerinde aralarındaki mesaj sirkülasyonu tecrübe olarak forumda kalır ve diğer üyelere yardımcı olur. Ayrıca belirtmeliyim ki hiç kimseyi zorla gelin sitemize üye olun şeklinde zorlamıyoruz ve vaadlerde bulunmuyoruz. Herkes kendi özgür iradesi ile üye olabilir veya olmayabilir.

Yorumlar için teşekkür eder, üslubunuzu tekrar gözden geçireceğinizi umarım.

A. Mesut Tatlıpınar
23-03-2009, 12:49 AM
Sevgili Atila ve Mahmut,

Öncelikle sizleri kutluyorum. İyi bir iş çıkarmışsınız.
Elinize ve emeğinize sağlık. Doyurucu ve güzel bir site.
Sık sık ziyaret ediyor ve yararlanıyorum.

Malum, değerleme işi yoğun ve yorucu bir iş. Hepimiz zamana karşı yarışıyoruz. Fırsat bulduğumda; hiç değilse forum alanında katkıda bulunmayı düşünüyorum.

Kolay gelsin:=)

Sevgi ve saygılarımla

A.Mesut Tatlıpınar

nidese
25-03-2009, 06:27 PM
Değerli yönetici ve Üyeler,
Siteyle ilgili yapılan eleştirileri seviyeye bakmadan olgunlukla yanıtlamış olmanız sevindirici. Siteyi canlı ve güncel tutmak sadece yönetici arkadaşların değil üyelerin de görevi bence, sonuçta bilgiler paylaşıdıkça bu alana yönelen arkadaşlar için faydalı olacaktır. Değerleme sınavı, koşullar, sorular vs. ile ilgili bilgiler de eleştiren arkadaşın yazdığı gibi burada uzun uzun belirtilmeden linkle geçiştirilebilirdi.
Teşekkürler..
Saygılarımla,

Admin
25-03-2009, 11:12 PM
Sn. nidese;
Dilekleriniz için öncelikle teşekkür eder birliktelik mesajınıza sonuna kadar katıldığımı belirtmek isterim.
Yalnız en son yazdığınız linkle geçiştirilebileceğini belirttiğiniz içeriği açmanızı rica edeceğim.

Teşekkürler

bo$h_bele$h
25-03-2009, 11:27 PM
Sn. gurkano
Gizli kimliğiniz ile sitemize yapmış olduğunuz eleştirinize, alternatifsiz varolanı eleştiren tavrınıza, bilginiz olmadan fikriniz olan konulara yaptığınız yorumunuza teşekkür ederiz. Övülmeyi beklemeden yapılmış olan çalışmalara gelebilecek her türlü eleştirinize ve sunacağınız alternatif çalışmalara bugünden teşekkür ederiz. Değerlendirmenizde kullandığınız üslubunuz çok iyisini yapabileceğiniz fikrini uyandırmıştır. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.

owww süper ezmişssinn :):) ağzına sağLık :)

Atila
26-03-2009, 12:47 AM
Sn. bo$h_bele$h
Bu sitenin kuruluş amacında kimsenin rencide edilmesi, aşağlanması yada ezilmesi yatmamaktadır. Nevar ki bazı durumlara kayıtsız kalmamız hedefimizden sapmamız anlamınada gelebilecektir. Konuya sebep olan üyenin yaklaşımı biz ve bizim gibi mesleğin içinde faaliyette olan arkadaşlarımızın ortak bir payda da buluşma amacınıda baltalayacaktır. Değerlendirmenizede ayrıca teşekkür ederiz.

nidese
26-03-2009, 08:18 PM
Sn. Mahmut;
Linkten kastım, SPK'nın adresinde belirtilen detaylar mevcut
sınavlar, cevaplar, koşullar, şirketler vs..

Admin
26-03-2009, 10:52 PM
Sn. nidese;
Soruları sitemize ekleme sebebimiz SPK -'nın sitesinden tüm derslerin birlikte inmesi ve kişinin gayrimenkul değerleme ile ilgili modülleri ayırmak zorunda kalmasıdır. Her ziyaretçimizin ayrı ayrı bu işlemi yapmaması için biz kendimiz bu işlemi yapmaya karar verdik.

Diğer şartlar vb. konular ise ziyaretçilerimizin tüm bilgilere sitemizi ziyaret ederek ulaşabilmesidir. Örneğin sitemizde gördüğü veya okuduğu bir mesaj ile ilgili şartları SPK sitesine girmeden burdan teyid etmesini umduk.

Ayrıca sitemizin daha kaliteli hale gelmesi için yaptığınız yapıcı yorumlardan dolayı tekrar teşekkür ederim.

benben
07-05-2009, 06:17 PM
arkadaşım önce aynen kopyalamatyı bırakın. www.ekspertizdunyasi.com dan çokça alıntı yapmışsınız. bunların bazıları direkt konu almak, bazıları ise fikir almaktır. lütfen kendi düşüncelerinizle bir site oluşturun. rapor örneklerinede bakıyorum, aynı sitemle editlenmiş, daire ve bina ekspertizi konularına bakıyorum imla hatasına kadar aynı. pes doğrusu. birde kaç kişi girecek ki siteye her yere reklam koymuşsunuz. üye sayısıda kendi oluşturduğunuz kişiler %80-85 oranında. 400-500 üyeli bir sitenin içerisinde çokça konu olur. geçin bunları. dürüst iş yapın. kendi düşüncelerinizle iş yapın. kopyalamak yada düşünce çalmak en kolay iştir. orjinal bir site yapın ki bizde diğer arkadaşlarda yararlansın.

Admin
09-05-2009, 12:42 AM
Öncelikle bizler sektörde paylaşım için varız. Size diğer mesajda da belirttim ekspertiz raporları bizlere ait raporlardır ve size ait olduğunu veya şablonun size ait olduğunu ispatlarsanız sayfayı kapatırız.
Bizim formatımızdır ve istemeniz halinde banka kopyasını bile gösterebiliriz.

benben
09-05-2009, 02:46 AM
Öncelikle bizler sektörde paylaşım için varız. Size diğer mesajda da belirttim ekspertiz raporları bizlere ait raporlardır ve size ait olduğunu veya şablonun size ait olduğunu ispatlarsanız sayfayı kapatırız.
Bizim formatımızdır ve istemeniz halinde banka kopyasını bile gösterebiliriz.

kardeşim ona bişey demiyoruz orda fikir çalmışınız. ama bire bir sitemden çalınan şeyler var. sen bilmiyorsan kim bilecek. bekle linkini yazayım bi kaçının

benben
09-05-2009, 02:49 AM
şimdilik hoşçakalın.

Atila
09-05-2009, 03:11 AM
kardeşim ona bişey demiyoruz orda fikir çalmışınız. ama bire bir sitemden çalınan şeyler var. sen bilmiyorsan kim bilecek. bekle linkini yazayım bi kaçının

"arkadaşım önce aynen kopyalamatyı bırakın. www.ekspertizdunyasi.com dan çokça alıntı yapmışsınız. bunların bazıları direkt konu almak, bazıları ise fikir almaktır. lütfen kendi düşüncelerinizle bir site oluşturun. rapor örneklerinede bakıyorum, aynı sitemle editlenmiş, daire ve bina ekspertizi konularına bakıyorum imla hatasına kadar aynı. pes doğrusu. birde kaç kişi girecek ki siteye her yere reklam koymuşsunuz. üye sayısıda kendi oluşturduğunuz kişiler %80-85 oranında. 400-500 üyeli bir sitenin içerisinde çokça konu olur. geçin bunları. dürüst iş yapın. kendi düşüncelerinizle iş yapın. kopyalamak yada düşünce çalmak en kolay iştir. orjinal bir site yapın ki bizde diğer arkadaşlarda yararlansın."

metnide size aittir sayın üye lütfen istikrarınızı koruyunuz.

Admin
10-05-2009, 04:14 PM

Sn. benben;
Mesajda ona bişey demiyorum yazmışsınız ama otel ekspertiz rapor örneğinde ( http://forum.eksper.biz/17-ornek-raporlar/169-otel-ekspertiz-rapor-ornegi.html ) "raporu örneğini bile benim örneklere uydurmuşsun" tarzında bir ibareyi de kullanan sizsiniz. Siz de bilirsiniz ki zaten piyasadaki raporlar aynı şeyleri içerir ( tapu bilgileri-çevre ulaşım bilgileri-ana gayrimenkul özellikleri-bağımsız bölüm özellikleri-ruhsat proje uyumluluğu vb.)
Yani bizim de bu formatları kullanmamız muhtemeldir ve tekrarlıyorumki paylaşımı yapılan rapor tarafımdan ekspertizi yapılmış bir örnektir.

Diğer konu ise sitemizde bizim düzenlediğimiz bir üyelik yoktur. Ben 85.000 üyeli www.yapisal.net yöneticisi Mahmut AY. Google'da biraz arama yaparsanız google reklamlarının sadece kazanç için değil google index için de faydalı olduğu bilgisine ulaşırsınız.

Ayrıca;
sizin sitenizin daha eski tarihte açılmasına rağmen bizim sitemizin PageRank (PR) değeri 1 iken sizinki 0'dır.
Dünya sıralaması olararak bilinen Alexa'ya baktığımızda ise sitemiz 701.957 alexa ranka sahip iken sizin siteniz 3.806.042 alexa ranka saiptir.

Bunlara ek olarak Google Analytics (istatistik servisi) verilerine baktığımızda
Search Engines (Arama Motorları) : 71.50%
Referring Sites (Referans Site) : 21.61%
Direct Traffic (Direk Trafik) : 6.89%
verilerini görmekteyiz yani ziyaretçilerimizin %70 civarı googledan gelmekte olup hedef kitleye tam uygunluk göstermektedir.

Ama sizin sitenize baktığımızda bir arkadaş çevresi görmekteyiz ve birbirlerine hitaplarından bu anlaşılmaktadır.

Ayrıca bilişim sektöründe sizden fazla tecrübem ve bilgim olduğunu düşünmekteyim, buna dayanarak isterseniz siz de araştırma yapabilirsiniz yeni sitelerde üyeler sadece bilgi alırlar ve site büyümediği sürece paylaşım yapmazlar.

Son olarak size bir meslektaş tavsiyesi; gayrimenkul değerleme uzmanı olarak çalışabilirsiniz ama bilişim ayrı bir sektördür. Buna göre araştırma yaparak kendinizi geliştirirseniz yararınıza olacaktır.

İyi çalışmalar

erciyes1905
10-05-2009, 10:13 PM
Eleştiri adına kendi reklamlarını yapan arkadaşlar daha iyisini yapabilmiş iseler burada hakarete kaçan eleştiriler ile uğraşmak yerine kendi forumlarını güncelleme ve iyileştirme içinde olurlardı. Forum yeni sayılabileceği için ilerde daha iyi bir yerde olacağını düşünüyorum, yöneticilerin diğer sitelerinde büyük başarılar sağladıkları için bu sitelerine de üye oldum. Yakında bu siteyi de daha ileriye getireceklerine inanıyorum.

osman
11-05-2009, 02:48 AM
sn. benben!.. meslektaşım eleştiri yapıcam diye kendi reklamını yapmışsın!..... süper valla akıllıca bir iş tebrik ederim!.... Bak akıllıca diyorum ama senin sitenin giriş sayfasında "gayrimenkul değerlemek ciddi bir iştir." diyor. burdan anlaşılacağı üzere senin yaptığın kendince AKILLICA İŞ'in ciddiyetle yakından uzaktan alakası yoktur. Diğer üyelerede tavsiye ediyorum BENBEN arkadaşında sitesini gezin farkı görün kararı siz verinnnn!.....

benben
11-05-2009, 01:14 PM
burada yazan tüm şahıslar aynı kişi. lütfen sitemdeki nicklerinizi bana bildirin. daha fazla yüzsüzlük yapmayın. ben söyledikten sonra alta kaynak yazmışsınız. ben aynen söylediklerimin arkasındayım sizin algı gücünüz bu kadarsa yapılacak bişey yok. kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz. ben sitemin reklamını yapmıyorum. yapsam ne olur yapmasam ne olur. bana gideri var geliri yok. hiç bir zamanda geliri olmayacak geçin bu boş işleri. taklitle bir yere gelemez kimse. hadi hoşçakalın. bende girmeyeyim siteyede, bir 2 aykadaş kendiniz çalın kendiniz oynayın.

benben
11-05-2009, 01:16 PM
çalınan konuların altına alıntı olduğu yazılmış ama fikir olarak çalınan şeylerde var. neyse demek doğru işler yapıyoruz hiç bir gelir beklemeden ki hırsızlar dadandı. bu arada lütfen sitede yöneticilere mesaj atarak nicklerini bildirin. sizin gibilere bizim sitemizde yer yok.

Atila
11-05-2009, 07:14 PM
Sn. benben;
"burada yazan tüm şahıslar aynı kişi. lütfen sitemdeki nicklerinizi bana bildirin. daha fazla yüzsüzlük yapmayın. ben söyledikten sonra alta kaynak yazmışsınız. ben aynen söylediklerimin arkasındayım sizin algı gücünüz bu kadarsa yapılacak bişey yok. kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz. ben sitemin reklamını yapmıyorum. yapsam ne olur yapmasam ne olur. bana gideri var geliri yok. hiç bir zamanda geliri olmayacak geçin bu boş işleri. taklitle bir yere gelemez kimse. hadi hoşçakalın. bende girmeyeyim siteyede, bir 2 aykadaş kendiniz çalın kendiniz oynayın."
Hala bütün ciddiyetimizle size hitap ediyoruz, konuyu eleştiri boyutlarının dışına taşırarak hakarete varan ithamlarda bulunmaya başladınız. Bütün bu ithamlarınızı ispata davet ediyorum. Buna göre en kısa sürede yönetici haricindeki diğer üyelerden özür dilemenizi bekliyorum. Ben ve diğer yönetici siz ve sizin gibi eğriyi doğruyla bir tutan, çamur lekesini kirden sayan kişilerinde olacağını düşünerek bu işe kalkıştık. Biz çalarken sizide ortaya oyuna açmaya davet ediyoruz. Siz oyunu açın ki örnek alıp oynayabilelim.

hasiltas
11-05-2009, 10:21 PM
Konu veya rapor çalıntı olsa ne olur olmasa ne olur... Amaç bilgiyi paylaşmak değil mi?Boş konuşma bunlar zamanı bunlarla geçirmek yerine faydalı işlerle uğraşılsa daha iyi olur kanısındayım. Saygılar.

Hüseyin Asıltaş-Değerleme Uzmanı
İnş. Müh- İşletmeci.

Atila
12-05-2009, 12:44 AM
Sn.hasiltas;
Amacımız Değerleme konusunda farkındalık yaratmak ve gerek mesleğin içerisinde olan gerekse mesleği ifa etmeyi düşünenlere fikir ve bilgi sağlamak. Ancak yapılan eleştirilere kayıtsız kalmakta gelişimin önünde engel olarak görünür. Biz bu engeli görmezlikten gelmektense üzerine gitmekten yana bir tutum sergilemeyi düşündük. Ancak gerek konunun açılmasına gerekse devamına sebep olan üyelerimizin tutumu cevapsız kalmamamız gerektiğini düşündürmüştür. Ne var ki bu durum bir zaman ve enerji kaybıdır. Bu konuda size katılıyorum.

Admin
12-05-2009, 01:23 AM
Sn. benben;
Gördüğünüz gibi sizin seviyenize inmeden halen daha nezaket içerisinde hitabı borç biliyorum. Sizden aldığımız fikirleri paylaşırsanız biz de bilelim. Eğerki site açmaksa internet aleminde ilk site açan siz değilsiniz. İnternet alemine yabancı olduğunuz ve araştırma yapmadığınız için bu tür konulara da vakıf değilsiniz. Sakın sitemden alıntı şeyler diye finans matematiği, ilgili vergi mevzuatı vb. konuları ileri sürmeyin çünkü raporda aynı şablonu kullanmışsınız saçmalığından daha saçma olur bu. Gayrimenkul değerlemenin kriteleri ve ana hatları bellidir ve biz burda tapu ve belediye, nasıl giderim gibi bir çok başlık ile bu işi yapan arkadaşların tecrübelerini diğer arkadaşlara aktarmasını ve bu işi birlikte kolaylaştırmamızı hedefledik.
Bu sektör diğer bir çok sektörden farklıdır bence; tapu da karşılaştığınız bir değerleme uzmanına arabanız yoksa bende o tarafa gidiyorum sizi de bırakayım dedirtecek kadar rekabetten uzak birliktelik içinde bir meslektir ama görüyorum ki siz bu kadar birlik ruhunda olan biri değilsiniz.

Ayrıca burda yazan tüm şahıslar aynı kişi olayına da gelince siz anladığım kadarıyla teknolojiden biraz uzaksınız ama kişiler internete bağlandığında sahip oldukları ip adresi vardır. Burdaki üyelerimiz de bilirler. Kullancıların en son hangi ip adresi ile siteye bağlandıkları kaydı tutulmaktadır ve isterseniz size bu bilgi verilebilirim. Ama sizin bu ithamlarınızın yanlış (yalan) olması sonucunda tutumunuz ne olacaktır onu merak ediyorum.

Lütfen sitemizi boş düşünce ve yorumlarınızla kirletmeyiniz

Kocka
01-10-2009, 01:14 PM
Öncelikle çalışma hayatınızda başarılar dilerim,
Sn M@hmut bey,
Ekspertiz örneklerinizi inceledim fakat bizim çalışma alanımızda göstermiş oldugunuz örneklerin dışında Arsa, Tarla ve Fabrika da bulunmaktadır. Bunların rapor örneklerinden de varsa onları da incelemek, deneyiminizden yararlanmak isteriz.
Saygılar,

Admin
04-10-2009, 06:45 PM
Öncelikle çalışma hayatınızda başarılar dilerim,
Sn M@hmut bey,
Ekspertiz örneklerinizi inceledim fakat bizim çalışma alanımızda göstermiş oldugunuz örneklerin dışında Arsa, Tarla ve Fabrika da bulunmaktadır. Bunların rapor örneklerinden de varsa onları da incelemek, deneyiminizden yararlanmak isteriz.
Saygılar,

Sn. Kocka;
Bahsi geçen raporları da gizlilik ilkesi gereği önemli bölümleri silinip banka formatından çıkartılıp siteye eklemesi yapılacaktır.

İlginiz için teşekkürler

cumoon
04-01-2010, 06:29 PM
Sayın forum yöneticileri,
Bir bilgiyi bildikten sonra, geliştirmek için kitaplara ve yeniden diğer bilenlere gereksinim vardır.
Bilmeden bir bilgiyi elde edebilmek için doğru yerde dalış yapmak gerekir. Balığın olmadığı bir yere olta sallıyarak balık avlama öğrenilemez. Yine de av sahasını bilen deneyimli birine gereksinim duyulur. Başlangıçta oltanın yenisine veya eskisine bakılmaz. Çirkin ce eleştiren arkadaş, belki web uzmanı olabilir. Ama! web in kalitesi içindeki bilgiler ile birleşince güzelleşebilir. Boş bir web sitesinin anlamı yoktur. Çıraklık yapmadan ustalık taslayan bir arkadaşın edası ile eleştirmiş bir kişilik kabul etmek bence daha doğru olur.
Zaman ayırıp Bilgi dağarcığınızdaki bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederiz.
Saygılar.
Cumoon

ttr2787
07-04-2010, 02:34 PM
walla bravo bu msja böle cevap vermek herkesn harcı diildir ben olsam ..... diye baslardım, böyle gereksiz adamların zaten forumda olmasınada gerek yok, öğrenmek isteyene cok bilgi var sitede. sadece experlik le alakalı bi forum oldugundan dolayı bu tarz sitelerde fazla sirkülasyon olmaması gayet normal

emnztn
30-08-2010, 01:17 AM
Bu adsız şahısda bir art niyet, hasetlenme, çekememe söz konusu. Boşluk ve cehaletten kaynaklanan saçma sapan yorumunu kendine saklasın veya internette kendine göre geyik yapan siteler bulsun. Bu site ona fazla gelir.Kaliteli siteleri cehaletiyle kirletmesin lütfen.
Ayrıca Atila hocama, Mahmut beye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Yardımlarınızın devamını diliyorum.
Saygılarımla,

Atila
02-09-2010, 05:08 PM
Sn. Üyeler;
Görüşlerinize teşekkür ediyoruz. Ancak bu konunun fazlasıyla irdelendiğini gereksiz yere uzatıldığını düşünüyorum. Eleştiride bulunan kişiler gerekli olan geri bildirimleri almışlardır diye umuyorum. Unutulmamalıdır ki, bu tür siteler yöneticilerden çok üyelerinde çaba ve paylaşımlarıyla kıymet kazanır.
İyi çalışmalar;