PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sektöre Başlangıç

burcuyuzer
21-11-2009, 01:52 AM
Merhaba,

Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Mezunuyum,
5 yıl Ankara'da çeşitli alanlarda sigorta ve finans danışmanlığı, bilişim alanında satış danışmanlığı ve müdürlüğü yaptıktan sonra son 2,5 yıldır özel bir bankada çalışıyorum.Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı'nı kariyer olarak seçtim. SPK Lisanslama sınavına hazırlanıyorum, ancak sınavı geçmeyi beklemeden bir an önce bu sektörün içinde yer almak istiyorum.

Sektörde tecrübe kazanmak amacıyla eleman ihtiyacı olan firmalardan bu konuda yardım rica ediyorum.

Ankara çalışmak için tercih ettiğim il ancak seyahat ya da başka bir ilde görev almama engel bir durum yok.

[Only registered and activated users can see links]

sagkaya
23-11-2009, 03:19 AM
merhaba,
bende gayirmenkul değerleme uzmanlığı için sınava girmeyi düşünüyorum.ancak çok dolma bilgiler var.bize bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.nasıl bir iştir.bankalara eksperlik dışında başka ne iş yapılır.ben bi dönem bankacılık yaptım ve eksper ücreti 360 tl ödüyorduk ekspere.yani bunu düşündüğümüzde kazancı devasa rakamlara ulaşıyor.aylık 30.000 tl den bahsediliyorkonya için.bu rakamların doğruluk payı varmı.gdu nının aylık geliri ne kadardır.bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?teşekkürler...

irfan_d
26-11-2009, 12:11 AM
iş başı 100 TL+ KDV ancak alınabiliyormuş
Daha doğrusu piyasada dekar ile hektar ı birbirinden ayıramayan arsa için yapı kullanma izni arayan ve gerçek değerinin 32 kat üstünde değer verebilen lise 2 den terk 19-20 yaşlarında gençler bu işi çok güzel yapıyor şirketlerindeki sorumlu uzmanlarda her birisi ayrı kentte kiş başı günlük 4-5 rapor imzalıyorlar ise 30.000 de kazanır 90.000 de gerisi sana kalmış.

burcuyuzer
26-11-2009, 11:38 PM
Her sektörde her zaman böyle durumlar var malesef.. burası Türkiye.. ama bilgi ve deneyim, işini dürüst ve severek yapan insanlar her zaman kazanır.. GDU bence Türkiye'de kariyer olarak seçilebilecek nadir güzel ve kaliteli işlerden biri.. böyle durumlar yıldırmamalı, korkutmamalı.. İşini iyi ve severek yaptıktan sonr maddi getirisi her zaman doyurucu olur.. yeter ki manevi doyum da olsun yanında.. iyi bayramlar herkese..

dmr2008
08-12-2009, 01:30 AM
Merhaba:
Spk lisansı alabilmek için gayrimenkul değerlemesi yapmak zorunda mıyız.anladığım kadarıyla 3 yıllık deneyim gerekli.bilgisi olan arkadaşlardan yardım alabilir miyim.
Teşekkürler.

Admin
09-12-2009, 10:41 PM
Değerli Üyelerimiz;
Lütfen işi yalnızca para ile ilişkilendirmeyiniz. Öncelikle işi severek mi yapıyorsunuz önemli olan o bence. Maddi kısmına gelince ise denetmen dışında faal ekspertiz yapan lisanssız değerleme uzmanları 1200-2000 civarı maaş alabilmektedir.
Bir kişi ayda ortalama 30-50 arası iş yapmaktadır. (işin niteliği ve farklı bölgelerde olmasına göre)
Bahsedilen 100 TL+KDV ise sözleşmeli olarak firmalara iş başı ekspertiz yapan firmalar için geçerlidir.
Yani 30 iş yaparsanız 30x100 TL + KDV bu değer size yüksek gelebilir ama bu fiyata karşılık sizin ekspertiz için yol vb. masraflarınız size aittir ve gelirler vergisi gibi vergileride düşünmeniz lazım.

Sınav için ise 4 yıllık üniversite mesunları girebilmektedir (lise mezunları yasal olarak yapamaz yalnızca ekspertize yasal olmayarak gidebilir ama imza atamazlar)
Sınavı geçmek lisans almak demek değildir, yalnızca hak sahibi olursunuz eğerki 3 yıllık tecrübeniz varsa sınavı geçtikten sonra lisans aslırsınız.
3 Yılı doldurmadan sınava başvurabilirsiniz yada sınava girmeden tecrübenize başlayabilirsiniz.

Atila
21-12-2009, 12:00 AM
Değerli Üyeler;
Kariyer konusundaki beklentilerinizi gelire endekslemeniz durumunda kayıplarınızı göz ardı ediyorsunuz. 100 TL + kdv gelir için önce harcayacak onu ürüne çevirecek ve gelir elde edeceksiniz. Buda size bir maliyet getirecektir. Bunun yanısıra elde ettiğiniz gelirin vergi ve stopaj gibi kanuni giderleride size aittir.
Bunlara ilave olarak maaş karşılığı çalışmanız size kariyer basamaklarını birer birer çıkmanızı sağlayabilir ama bu durumda da sinirlerinizi, iradenizi ve fedakarlığınızı gözden geçirmeniz gerekir. Bütün bunlar beraberinde meşakkatli bir 3-4 yılı size sunar. Bu süreç çalıştığınız firmaya, gelişim beklentilerine, size sunabileceği iş çeşitliliğine bağlıdır.
Özet olarak zor bir süreci mutfakta çalışan bir aşçı yamağı olarak anlatmak istedim. Gelişim süreci açık bir meslek olma yolunda ilerleyen Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı son kararınızı mutfakta vermeye davet ediyor. Buradan mesleğe katılmayı bekleyen tüm arkadaşlara başırılar diliyorum.

h38230
22-12-2009, 06:41 PM
ben şuan memurum 30 yaşındayım emekliligime 3,5 yıl kaldı kamu yönetimi mezunuyum şimdi spk nın gayrı menkul degerleme uzmanlıgı sınavına girebilirmiyim eger bu sınavı kazanıram 3,5 yıl sonra veya daha fazla bir süre sonra lisansımı almaya gidebilirmiyim ve memurken gayrı menkul degerlemesiyle ilgili rapor tutabilirmiyim

Admin
23-12-2009, 12:06 AM
ben şuan memurum 30 yaşındayım emekliligime 3,5 yıl kaldı kamu yönetimi mezunuyum şimdi spk nın gayrı menkul degerleme uzmanlıgı sınavına girebilirmiyim eger bu sınavı kazanıram 3,5 yıl sonra veya daha fazla bir süre sonra lisansımı almaya gidebilirmiyim ve memurken gayrı menkul degerlemesiyle ilgili rapor tutabilirmiyim

sınavı geçip 3 yıl BU ALANDA tecrübe sahibi olduktan sonra bu iş dışında bir iş yapmaddan yalnızca bu işi yapabilirsiniz.
Lütfen bu işi normal işim dışında az zaman ayırıp yapabileceğiniz bir iş olarak görmeyiniz,
Bu tavrınızı bu işe zaman ve emeklerini veren bizlere saygısızlık olarak görüyorum,

Atila
25-12-2009, 12:19 AM
Sınav modüllerini geçmiş olsanız dahi mesleki tecrübeyi (3 yıl) geçmedğiniz sürece lisans almaya HAK KAZANMIŞ olursunuz. Hak kazanmanız alabileceğiniz anlamına gelmez.

Atila
25-12-2009, 12:27 AM
Sn. h38230;
Bizlerinde içinde olduğu bu iş her ne kadar akademik yapısı olmasada bir çok meslek disiplinlerinin biraraya geldiği bir yapıdadır. Bu nedenle eğitiminiz gereği sadece hukuki yapısına hakim olabilirsiniz ancak yapı bilgisine hakim olamayacağınız için mesleki yönde sorun yaşayabilirsiniz. Bu nedenle bizlerin yoğun emek sarfettiği bu işi emeklilik sonrası uğraşabileceğiniz bir hobi yada uğraş yapısında görmemenizi rica ederiz.
Ayrıca memuriyetiniz esnasında tam zamanlı olarak mesai harcayamayacağınızdan ve sigorta prim ödemesi yapamayacağınızdan bu işi yapabilmeniz mümkün olmayacaktır.

hasanmira
08-01-2010, 05:28 PM
lisans alırken tecrübe isteniyor, yeni mezun biri nasıl 3 yıllık tecrübeyi nasıl kazanacak

Admin
10-01-2010, 02:14 AM
lisans alırken tecrübe isteniyor, yeni mezun biri nasıl 3 yıllık tecrübeyi nasıl kazanacak

Yeni mezun birisinin lisans alması mümkün değildir. Zaten 3 yıl tecrübe bu sebepledir. Bu alanda tecrübesi olmayan kişilerin lisans almamasıdır. Ama siz de lisanssız olarak bu işi yaparak tecrübe kazanabilirsiniz.