Yapı Haberleri - İnşaat Haberleri
+ Konuyu Cevapla
Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: rapor sayısı

Üye
    Teşekkür Et
    0

Standart rapor sayısı

arkadaşlar bu işte yeniyimde. prim usulü ile çalışan bi sistem var bu işte. mesela aylık 20 işten sonrası için prim veriyorlar. sizin mesela aylık yaptığınız ortalama rapor sayısı nedir?

Yönetici
    Teşekkür Et
    19

Firmadan firmaya değişecektir ve hatta aylar arasında bile farklılık bulunmaktadır. Örneğin bir ay 30 iş yaparken diğer ay 40 iş yapabiliyoruz. Kendimden örnek verirsem kriz zamanında minimum 25 iş yaparken kriz dışı hareketliliğin bulunduğu anlarda 40 iş yapılabilmektedir.

Üye
    Teşekkür Et
    0

öncelikle paylaşımlarından dolayı sitede bulunan arkadaşlara teşekür ediyorum. benimde merak ettiğim eksperlik yaparken ücretlendirme nasıl yapılıyor. yani rapor başına mı? yoksa aylık mı bu konu hakında beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Yönetici
    Teşekkür Et
    19

Alıntı hivima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle paylaşımlarından dolayı sitede bulunan arkadaşlara teşekür ediyorum. benimde merak ettiğim eksperlik yaparken ücretlendirme nasıl yapılıyor. yani rapor başına mı? yoksa aylık mı bu konu hakında beni bilgilendirirseniz sevinirim.
    Örnek Rakalmalr üzerinden açıklayayım,
    sözleşmeli çalışansanız örneğin 1200-1500 maaş alıyorsunuz, firmalara göre de 20 veya 30 iş üstü prim alıyorsunuz, örneğin 30 iş üstü prim sisteminde çalıştığınızı düşünürsek ve aylık 40 iş yaparsanız 40-30=10 adet fazla raporunuz var, raporların niteliğine (daire, otel, akaryakıt istasyonu, fabrika vb...) minimum 30 TL birim bedel belirlenir, 10 adet X 30 TL = 300 TL'de prim alırsınız,

sözleşmeli olarak parça başı kendiniz fatura keserek iş yapmak isterseniz de firmaya yaptığınız her iş için ortalama 100 TL alırsınız, gene 40 iş yaptığınızı düşürsek 40 X 100 TL = 4.000 TL olacaktır, ama bunda unutulmaması gereken en önemli şey faturayı siz kestiğiniz için gelir vergisi, kurumlar vergisi, ekspertiz ulaşım masrafları vb. masraflar da size aittir.

Yönetici
    Teşekkür Et
    13

Sn. Üyeler;
    Rapor sayısı olarak ele aldığınız, sizin temponuza, yaptığınız işin niteliğine, konum-mesafeye göre değişkenlik gösterir. İşveren gözüyle bir personel ne kadar çok iş o kadar çok kar, çalışana göre ne kadar çok iş o kadar çok kazanç demektir. Ancak unutmayın bu işe imza atıyorsunuz.
    Kendi adıma söylemem gerekirse 26-49 aralığında değişir yaptığım işler ancak bu durum beraberinde yıpranma, yorgunluk, uykusuzluk, sosyal hayattan soyutlanma gibi sorunlarıda beraberinde getirir.
    Atila GÜLEÇ
    De?erleme Uzman?
    Yap? Teknik Ö?retmeni

Üye
    Teşekkür Et
    0

atilla beye cok tesekkur edıyorum bu ısın altına sorumluluk ustlenen bır ımza atılıyor ve kımı sırketler de cumartesı gunu bıle ofıse cagıyorlar sırf rapor yazmak ıcın

ısın dıger kısmı gunde cok ıs den zıyade saglam ıs yapmak onemlı
    gayrımenkul degerleme fırmaları ( lısanslı yada lısanssız ) elemanı yıpratıyorlar eleman sayısını yukseltmekten se elemanlara yuklenmeyı tercıh edıyorlar bazı sırketler ıse hak konusunda acımasızlar

kastım su saglam ıs yapılması ıcın programın ıyı olması gerekıyor
    aynı tapu beledıyede 3-4-5 verılebılır bır gun ıcınde ama ben 3 ayrı uzak beledıyede ıs yaptıgımı hatırlyrm o yuzden sıtres ınsanı bırtırıyor ozel hayat kalmıyor...

7. The Following User Says Thank You to gd-uzman For This Useful Post:

Admin (28-01-2010)

+ Konuyu Cevapla